Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


augurken kweken

augurken kwekenAugurken zijn komkommers die worden geplukt wanneer ze nog heel klein zijn. De augurken plant kan zowel augurken als komkommers produceren, maar het is toch beter om variëteiten te kiezen gericht op de teelt van of augurken of de teelt van komkommers.De scheuten van de augurk plant die een eenjarige plant is hebben hechtranken waarmee de augurk plant zich overal aan kan hechten. U kunt dus op de grond kweken of opbinden. Augurken worden ingemaakt in azijn.

De voorbereiding van de grond en de bemesting van de augurk plant.

Augurken geven de voorkeur aan lichte, voedzame grond die rijk is aan organisch materiaal. De augurk houdt niet van te veel vocht en kou, dan kwijnt de augurk plant weg. Verrijk de aarde tijdens het omspitten van uw vorige teelt met 4 kg/m2 goed verteerde mest of compost en 100 g/m2 kaliumrijke mest van het type 4-12-20.

Augurken zaaien.

In maar-april.

Graaf zaaikuiltjes van 4 tot 5 cm diepte met een tussenafstand van 80 cm. Houd 1 meter afstand tussen de rijen. Leg in elke kuil drie of vier augurken zaden. Wanneer de augurken plant drie of vier bladeren hebben, laat u het beste blad zitten en trekt u de andere er uit.

Verzorging augurken plant.

Augurken hebben veel water nodig, ‘s ochtends of ‘s avonds. Zorg bij het water geven dat de bladeren van de augurken plant niet te nat worden. Hecht de scheuten aan gevorkte takken vergelijkbaar met diegene die u eventueel gebruikt bij doperwten of laat ze langs een metalen latwerk met grote gaten klimmen. Snoei de stengels van de augurken plant boven het tweede blad. Er ontstaan nieuwe scheuten die de opbrengst van augurken verhoogd. Als uw augurken planten sterk zijn, kunt u een tweede keer snoeien, op dezelfde manier.

Augurken oogsten.

Vanaf juni, wanneer de augurken een lengte van 5 tot 8 cm hebben, dat wil zeggen: wanneer ze volledig rijp zijn.

Augurken inmaken.

In luchtdicht afgesloten potten gevuld met azijn doen. Op deze manier zijn augurken maanden houdbaar.

%d bloggers liken dit: