Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


komkommer kweken

komkommers zijn eenjarigen rankende planten met stengels die bedekt zijn met stekelig haartjes. De schuiten hebben hechtranken waardoor de plant zich aan allerlei steunen kan hechten. U kunt hem dus op de grond kweken of op binden. De vrouwelijke lichtgele bloemen geven eetbare langwerpige, vlezige vruchten met een lengte van 30 cm.

De voorbereiding van de grond en bemesting:

komkommers geven de voorkeur aan lichte, voedzame grond die rijk is aan organische stoffen. Hij houdt niet van te veel vocht en kou, dan kwijnt hij weg. Verrijkt de aarde tijdens het omspitten van de vorige teelt met 4 kg/m2 goed verteerde mest of compost en 100 g/m2 kaliumrijke mest, bijvoorbeeld van het type 4-12 – 20.

Zaaien:

in maart-april. Graaf zaaikuiltjes van 4-5 cm diepte met en tussen afstand van 80 cm. Houd een meter afstand tussen de rijen. legt in elke kuil drie of vier zaden. Wanneer de zaailingen drie of vier bladeren hebben, laat u het beste blad zitten en trekt de andere uit.

Verzorging:

komkommers hebben veel water nodig voor en na de warme uren van de dag. Zorg bij het water geven dat de bladeren niet nat worden, want dat stimuleert de ontwikkeling van meeldauw, een ziekte die zo nodig preventief moet worden bestreden met zwavel. Controleren op de aanwezigheid van naaktslakken.

oogsten:

in augustus en september kunt u de komkommers oogsten die mooi groen en stevig zijn, maar niet al te hard aanvoelen.

Bewaren:

bewaren komkommers niet op kamertemperatuur, want dan drogen ze veel te snel uit. leg ze in de koelkast, zodat ze knapperig blijven, maar niet langer dan vijf dagen want dan worden ze zacht.

%d bloggers liken dit: