Hoe en wanneer kan ik mijn hibiscusstruik snoeien?

hibiscusstruik snoeien

De altheasstruik of Hibiscus bloeit laat in het seizoen. Zoals alle struiken die na de langste dag bloeien, wordt hij in maart of april gesnoeid. Zowel bij struiken als bij exemplaren op stam verwijdert u al het afgestorven en te weke hout.  Let er vooral op dat de struiken een mooie vorm krijgen, waarbij er veel licht in de struik kan vallen. Takken die elkaar kruisen of die de struik in het midden teveel opvullen, neemt u weg. Dit geldt ook voor hibiscus op stam. Verder laat u de struik zo veel mogelijk zijn gang gaan. Zo zal hij elk jaar mooier worden.

4 thoughts on “Hoe en wanneer kan ik mijn hibiscusstruik snoeien?

  1. Ik zou graag “alles” willen weten over snoeien, voeding, winter”opslag” van binnen staande hibiscusplanten (niet dus over struiken in de tuin). Graag bericht!

  2. Vertel me svp alles over het onderhoud (snoeien hoe en wanneer, voeding, winterberging etc) van binnenstaande hibiscusplanten. Dank voor de hulp!

Geef een reactie