Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


hoe kan ik eenvoudig een kruidentuin aanleggen?

Een stukje tuin omtoveren naar een kruidentuin

Het is erg leuk en erg simpel om een kruidentuin aan te leggen. En een kruidentuin houd niet direct in dat u niet kunt genieten van uw tuin. Een kruidentuin heeft namelijk heel veel kruiden waar ook mooie bloemen aan groeien. Deze bloemen en kruiden geuren ook nog eens heerlijk, dus als u met uw gezin geniet van de zon dan kunt u ook nog eens genieten van al die heerlijke geuren in uw kruidentuin.

kruiden tuinMaar voor u een kruidentuin gaat aanleggen moet u eerst goed nadenken over wat u leuk vindt in een tuin. Vindt u hoge planten juist mooi? of vindt u juist lage planten mooi? En misschien vindt u een combinatie hiervan wel heel erg mooi, net zoals in een border. Denk hier goed over na voordat u begint met het aanleggen van uw kruidentuin. En als u het goed doet dan is uw kruidentuin niet zomaar een kruidentuin maar dan nijgt het naar een siertuin. Een voorbeeld van een kruiden border kunt u op de foto zien.

Welke kruiden planten kunt u hiervoor gebruiken?

Engelwortel en magiplant zijn bijvoorbeeld kruiden die hoog worden, en hierdoor raad ik ook aan om deze planten achterin neer te zetten. Vervolgens kunt u hiervoor wat lagere kruiden neer zetten zoals bijvoorbeeld: citroenmelisse, munt en hysop. En om deze borden een beetje af te gaan bouwen kunt u gebruik maken van: bieslook, tijm en lavendel. zo heeft u ook nog een beetje kleur kunnen creëren in uw kruidentuin.

Dit is natuurlijk maar een idee van hoe u een kruidentuin kunt indelen, maar u hoeft zich hier natuurlijk helemaal niet aan houden. Er zijn heel veel verschillende soorten te maken. Ik zal een paar foto’s laten zien van voorbeelden hoe u een kruidentuin kunt indelen.

 

   
             

Dus zoals u ziet kunt u heel veel soorten en maten maken.

Bemesting van uw kruidentuin

Het is wel verstandig voordat u de kruiden in uw tuin gaat planten u eerst de grond goed bemest, hierdoor zullen de kruiden beter groeien. Zeker als de kruiden nog moeten wortelen is het verstandig om de grond goed om te gaan spitten en er vervolgens wat compost bij te doen, hierdoor verbetert u de omstandigheden voor u kruiden aanzienlijk.

 Boeken over dit onderwerp

Gids Voor De Geneeskrachtige Kruidentuin

Seasons Kruidentuin

Geurige Kruidentuin

 

 

%d bloggers liken dit: