Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


aanleg van een folie vijver

folie vijverDe folievijver is de laatste jaren steeds populairder geworden, ten koste van de voorgevormde polyester vijver.Folie van goede kwaliteit laat zich moeiteloos plooien, is praktisch onverwoestbaar en bestand tegen uv-straling en vorst. Veel fabrikanten geven bovendien 30 jaar garantie.

Folie van butylrubber is de beste keuze, maar is zeker niet goedkoop. Het is daarom erg belangrijk dat u van tevoren precies berekent hoeveel u van het materiaal nodig heeft. Neem de volgende stelregel in acht: de folie moet zo breed zijn als de maximumbreedte van de vijver plus tweemaal de diepte van de vijver. De lengte van de folie is gelijk aan de maximale lengte van de vijver plus tweemaal diepte van de vijver. Als u deze formule gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat u ruimschoots voldoende heeft.

Als u folie van een lagere kwaliteit heeft aangeschaft, dan zult u een extra beschermlaag moeten aanbrengen om lekken te voorkomen. Daarvoor zijn verschillende materialen voor in de handel, zoals het veelgebruikte veiligheidsvlies. Het is een soort vilt van 1 cm dikte dat u van de rol kunt kopen. Deze folie legt u onder de eigenlijke vijverfolie, die zo tegen doorstoten wordt beschermd.

Informeer naar de precieze samenstelling van de gebruikte folie soort. Sommige varianten zullen de eerste weken na het vullen van de vijver giftige stoffen afgeven aan het water. Wacht in dat geval met het beplanten van de vijver en zet nog geen vissen uit. Vervang het vijverwater na twee weken en ga pas dan over tot de aankleding.

 

Meer te weten komen over tuinonderhoud?

%d bloggers liken dit: