Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


het snoeien van een perenboom

het snoeien van een perenboom

Het is van belang dat u uw perenboom goed onderhoud als u elk jaar heerlijke sappige peren wilt hebben, en hier hoort ook het snoeien van de perenboom bij. Het snoeien van de perenboom is van belang zodat de boom mooi en gezond zal blijven, hierdoor zal de boom betere peren geven en zal de perenboom ook langer leven.

Wanneer en hoe een perenboom te snoeien

U zult eerst moeten uitzoeken hoe oud de perenboom is voordat u aan het snoeien slaat, een perenboom die jonger is dat vier jaar dient anders gesnoeid te worden dan een perenboom die ouder is dan vier jaar.

De perenbomen die jonger zijn dan vier jaar dient u te snoeien in de maanden maart en april, de perenbomen die ouder zijn dan vier jaar dient u te snoeien als het blad van de boom afvalt, dit zal gebeuren tussen december en maart. Onthoud wel dat als u gaat snoeien het niet meer vriest, dit om vriesschade te voorkomen.

Zodra u begint met snoeien gaat u eerst alle scheuten snoeien die op de stam en dikke takken groeit, deze scheuten dragen geen vruchten en u zult hierdoor dan ook geen vruchtverlies leiden. Hierna zult u alle scheuten weg moeten snoeien die elkaar in de weg zitten, zodat de rest genoeg zonlicht krijgt en goed kunnen doorgroeien. Vervolgens moet u op zoek gaan naar takjes waar de peren aan gaan groeien, deze groeien over het algemeen aan de jonge takken van de perenboom, kijk dan goed naar deze takken omdat ze meestal elkaar in de weg zitten en hierdoor de groei kunnen afremmen. U snoeit nu de takken weg die elkaar in de weg zitten zodat de peren vrij de ruimte hebben, snoei ook de kroon van de perenboom weg zodat de boom genoeg licht kan krijgen. En gezonde boom heeft ook veel ruimte zodat hij genoeg lucht krijgt.

Een perenboom planten

Als u van plan bent om een perenboom in uw tuin te gaan planten, hou er dan rekening mee dat deze boom genoeg licht krijgt en niet overschaduwd wordt door andere bomen.

Meer weten over perenbomen en snoeien?

%d bloggers liken dit: