Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


4 biologische middelen tegen ongedierte

biologische-bestrijding-milieuvriendelijk-ongediertebestrijding-kampen-mBiologische tuiniers vermijden pesticiden en kiezen in plaats daarvan voor resistente plantensoorten en een goede verzorging. Maar ook dan kunnen uw planten worden getroffen door ongedierte. In dat geval grijpen biologische tuiniers naar drastischer middelen: biologische pesticiden, om precies te zijn. Dit zijn de vier van de meest doeltreffende:

  1. Derrispoeder: Dit wordt gemaakt van de wortels van een plant en is extreem doeltreffend tegen bladluizen, kriebelmuggen, aardvlooien, frambozenkevers en de larven van bladwespen. Het is schadelijk voor enkele nuttige insecten, zoals lieveheerbeestjes en gaasvliegen, maar niet voor bijen.
  2. Pyretrum: Het extract van de margrietachtige pyretrumbloem is schadelijk voor alle bladluizen, maar ook voor veel nuttige insecten. Het werkt niet lang. Gebruik het ‘s avonds, als de meeste insecten niet meer rondvliegen.
  3. Raapzaadolie: Verstuif deze olie om bladluizen, kas witte en kool witte vliegen, tripsen, schildluizen en spintmijt te verstikken. Raapzaadolie is echter schadelijk voor zaailingen en planten zoals fuchsia’s en begonia’s, gebruik het dus niet in de buurt van deze planten.
  4. Bacillus Thuringiensis: Deze bacterie scheidt een proteïne af die giftig is voor bepaalde insecten. Dit middel wordt meestal in vloeibare vorm toegediend. Het doodt rupsen door hun mond en keel te verlammen. Het wordt vaak gebruikt als laatste biologische redmiddel tegen koolwitjesrupsen. Gebruik het niet vlak bij planten waar onschadelijke vlinderrupsen op zitten, zoals netels.

Kijk hier voor nog meer bestrijdingsmiddelen

 

%d bloggers liken dit: