Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


distels in de tuin

distel, onkruidIedere twee jaar probeer ik de distels op mijn stuk grond zo goed en zo kwaad als het kan uit te rukken, zonder al te veel resultaat. Bestaat de mogelijkheid om, zonder eerst te ploegen, iets anders te zaaien of te planten, zodat we niet meer hoeven te maaien en de distels verstikken? Men gaf me de raad dennenbomen te planten.

Alle specialisten bij wie ik te rade ging, gaven ongeveer hetzelfde antwoord: de beste en gemakkelijkste manier is een combinatie van afmaaien en chemische onkruidbestrijding. Het is ook gemakkelijker om distels te bestrijden op cultuurgrond dan op braakliggende grond. Het maaien wordt dan bemoeilijkt door de ongelijke oppervlakte.

Het beste dat u kunt doen is toch alles omploegen en gras zaaien. Het planten van dennen zal u niet veel helpen. Pas na een jaar of zes, zeven zouden ze hoog genoeg zijn om de distels het leven zuur te maken. Voor het zover is, zou u dan een zeer strak onkruidbestrijdings schema moeten volgen.

Er blijven dus niet zoveel mogelijkheden over. Als u het stuk regelmatig maait, zult u het minste last hebben van distels. Anders zult u toch moeten spuiten met middelen op basis van MCPB, MCPA of 2,4 D-Natrium. Deze ‘groeihormonen’ zijn in tuincentra onder diverse merknamen te koop. Een miraleloplossing kan ik u jammer genoeg niet bieden.

%d bloggers liken dit: