Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


mos tussen de planten

Er is geen enkel chemisch anti-mosmiddel dat niet tegelijkertijd uw planten zou aantasten. Mos komt voor in een enigszins zuur milieu waar de grond is dichtgeslempt en de zon niet zo gauw bij kan. Sommige compost hebben een zware structuur en dan dus mede aanleiding geven tot de ontwikkeling van het mos, dat de gezonde groei van planten kan belemmeren.

Het komt er dus op aan de bovenlaag luchtiger te maken. Dat kan door herhaaldelijk schoffelen en het mos mechanisch te verwijderen. Misschien is het zelfs mogelijk om tussen de borderplanten en struiken te spitten.

Ook moet u de zuurtegraad van de grond een nagaan. Dat kan met allerlei eenvoudige hulpmiddeltjes die de PH meten. U kunt ook wat grond verzamelen, een kwart kilo (op verschillende plaatsen in de tuin opgeschept) is al genoeg, en het grondstaal in een tuincentrum door een DCM-computer laten onderzoeken of voor een analyse op te sturen. Dan weet u meteen de zuurtegraad ervan. Is de PH te laag, minder dan 6, dan zou u kunnen bekalken (behalve wanneer u azalea’s en rodo’s in de mixed border of tuin hebt staan). Aangezien mos niet van kalk houdt, bemoeilijkt u op die manier de groei ervan.

%d bloggers liken dit: