Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


onderhoud van de buxus

buxus onderhoudenIn veel Nederlandse tuinen staan buxussen, en deze zien er niet altijd even goed uit. Het snoeien is bijvoorbeeld niet echt goed gedaan, of de bemesting is niet echt goed bijgehouden. Dit is eigenlijk heel erg zonde, want een buxus in de tuin kan er heel mooi uit zien.

De beste eigenschap van een buxus is eigenlijk dat het het hele jaar door groen blijft. En met deze eigenschap breng je veel groen in de tuin aan.

Een buxus groeit niet heel erg snel en is daarom ideeal voor laaghoudende hagen. En als je de buxus in een vorm wiltsnoeien is het zaak om de buxus toch minimaal twee keer per jaar te snoeien. Een buxus kan het snoeien ook erg goed verdragen, en op het oude hout vormen zich dan ook nieuwe zijscheuten. Door het snoeien van de buxus krijgt u een mooie en strakke buxus omdat er nieuwe zijscheuten ontstaan.

Als je de buxus gaat snoeien kun je dit het beste voor de eerste snoei in de maanden mei tot eind juni gaan doen, en voor de tweede snoei beurt zijn de maanden augustus tot oktober het beste geschikt. Als je de buxus gaat snoeien doe dit dan als het bewolkt is, want als je gaat snoeien in de volle zon dan verbrand de buxus en gaat er dan niet uitzien. Debuxus dient in elk geval ruim voor de winter gesnoeid te worden zodat de buxus zich nog goed kan herstellen voor de winter zijn intrede gaat doen.

Voor het knippen spuit je de buxus eerst nat zodat de schaar nog soepeler doorheen de takjes kan glijden. Dit is beter voor je armen en voorkomt ook weer verbranding van de gesnoeidetoppen. Indien de zon de dagen na het scheren toch vrij hevig en fel is dan kun je alsnog de buxus afdekken met een vliesdoek of regelmatig nathouden
Als snoeigereedschap kun je naast de de elektrische- of een motorheggenschaar ook gebruik maken van de handheggenschaar of een speciale buxusschaar (bv. de schapenscheerschaar). Om buxusvormen te snoeien kun je ook gebruik maken van een snoeischaar of een gewone schaar zolang deze maar goed scherp zijn zodat je gave snoeivlakken krijgt.

Gereedschap voor het snoeien van een buxus:

Comfort Buxusschaar

 

De GARDENA Comfort Buxusschaar is bijzonder geschikt voor het exact en comfortabel in vorm snoeien van struiken zoalsbuxus, etc. Ideaal door het lichte gewicht (slechts 615 g) en het ergonomische design om moeiteloos mee te werken.

Elektrische buxusschaar

 

De GARDENA Buxussschaar is Ideaal voor comfortabelevormsnoei, het snoeien van twijgen en het trimmen van heesters en struiken. De comforthandgreep is verstelbaar in meerdere hoeken voor optimale aanpassing aan de natuurlijke houding van uw hand.

Meer weten over snoeien?

%d bloggers liken dit: